Afwerking

Als het hout na het stralen weer zijn oorspronkelijke nerfstructuur en look gekregen heeft is het helemaal klaar om een nieuwe afwerkingslaag te krijgen. U kan deze afwerking zelf aanbrengen met aangepast advies, indien gewenst kunnen we  u ook de juiste, professionele afwerkingsproducten leveren, dezelfde die wij gebruiken.

Maar u heeft ook de mogelijkheid om de afwerking door Zandstraal Atelier te laten verzorgen, volgens uw voorkeur met aangepaste producten. Zodoende krijgt uw meubelen de gepaste bescherming terug.

Voordat we de afwerkingslaag aanbrengen, polieren  we alles met schuurpapier korrel 100 ( manueel/mechanisch), zodoende krijgen we een gladder oppervlakte. Na het polieren brengen we de beschermlaag aan.

Beschermlaag aanbrengen

De bescherming kan gebeuren met olie ( Rubio Monocoat oil met zijn talloze tinten). Dit is een heel duurzame behandeling waarmee u jaren goed bent.  Met deze behandeling blijven de nerven perfect zichtbaar en ziet u de natuurlijke structuur van het hout.

Veel gevraagd is ook een behandeling met matte No-visible vernis met krachtige UV filters, deze filters gaan het vergelen tegen door het UV zonlicht. Met No-visible vernis bewaart het hout zijn oorspronkelijke, natuurlijke kleur.

Ook andere technieken kunnen gebruikt worden als een matte vernislaag met 2 -componenten vernis  ( Bona vernis), ideaal voor trappen – hardwax-olie of boenwas.

Bij de offerte geven we altijd 2 prijzen, een prijs enkel voor zandstralen + een prijs voor de behandeling met olie of vernis.

Rubio afwerking