Hoe Zandstralen van Hout?

Zandstraal Atelier beschikt over de laatste nieuwe en correcte toestellen om alle hout correct te stralen.

Door de verscheidenheid van  houtsoorten en ondergronden is de keuze van het straalmiddel en de werkdruk van uitermate belang, daarom spreek men beter van stralen dan zandstralen daar naargelang het beoogde doel andere straalmiddelen meer optimaal kunnen gebruikt worden.

Als straalmiddel kunnen we ook parelgommen met keramische parels of glaskorrels ( glasparelstralen) gebruiken. Door het stralen met zachte glasparel zal het hout na behandeling veel fijner zijn dan wanneer het met grof zand gestraald wordt.  U hoeft niet meer te schuren alvorens de meubels terug een beschermlaag te geven.  Ook het uit Noorwegen afkomstige Olivine zand  – een milieuvriendelijk, hard scherpkantig mineraalzand – kan wordt toegepast bv voor het stralen van trappen.

Zandstralen kan zowel in ons atelier als ter plaatse gebeuren naargelang het vaste of losse stukken betreft.

Vaste stukken

…zoals balken, plafonds, eiken keukens  worden ter plaatse gezandstraald.

Onze methodes en processen zijn effectief en zorgen voor zo min mogelijk overlast voor bewoners en uw interieur. Eerst wordt alles door ons of uw zelf ( goedkoper) secuur afgeplakt en beschermd alvorens de werken te starten. Ook worden de werkzaamheden volledig volgens de milieuwetgeving uitgevoerd .

Losse stukken

..zoals meubelen, deuren en onderdelen, worden in onze Atelier gezandstraald of bij meerdere stukken ter plaatse. U kunt de stukken zelf naar Kampenhout brengen ( goedkoper) of wij komen ze halen als de stukken te omvangrijk zijn of u geen geschikt transport heeft.

zandstraler-prog
afschermen-ruimten-300x277
Plafond_detail-290x300